vrijdag 20 september 2013

Thema "Dag school, hier zijn we weer!" (3KOMO)

Welkom, welkom, welkom iedereen!
Doe je met ons mee, we beginnen zo meteen.
Welkom, welkom, fijn dat jij er bent!
Zing gezellig mee als jij het liedje kent!

Na onze fijne eerste schooldag, was het natuurlijk tijd om met het echte "werk" te beginnen. We leerden elkaar weer beter kennen, maakten kennis met de klasafspraken en de nieuwe materialen in onze klas. En natuurlijk deden we tal van leuke activiteiten.

En hier staan we dan, op onze eerste klasfoto.

Juf Vicki - Davina - Brando - Archibald - Elena - Amber - Juf Marie-Ange
Kim - Sophie - Gustav - Naomy
Jesse - Stefan - Mare - Anaïs - Timo - (afwezig Pawel)


Vorig jaar zijn we voor de eerste keer gestart met een "werkjeszak". We versierden deze met een afdruk van ons handje. Dit jaar gooien we het over een andere boeg en versieren we weer zo'n zak, maar nu met onze foto's met schrijfoefeningen die jullie hierboven zien. Ieder trimester krijgen wij deze zak met werkjes mee naar huis. De volgende schooldag brengen we deze weer terug mee naar school. Op het einde van het jaar mogen we deze mooie zak houden. 


Onder onze foto tekenden we ons lichaam. Onze naamkaartjes zijn met klittenband vast gemaakt, zodat we deze telkens kunnen aftrekken als we onze naam nog niet kunnen schrijven. We kunnen dit kaartje dan naast ons blad leggen en onze naam overschrijven. Nadien hangen we het kaartje dan weer terug bij onze foto.


We zijn weer begonnen aan ons boekje "nauwkeurig natekenen". Aan onze eerste tekening hebben we hard gewerkt en het resultaat mag er wezen!


We mochten zelf onze speelplaats afmaken. We mochten kindjes tekenen, fietsen, steppen,..Dit vonden we een leuk werkje! We kregen een blad met onze naam en met de fotootjes van alle kindjes uit onze klas. Eerst moesten we onze naam in woordstukjes klappen en nadien alle namen van onze vriendjes. Niet zo'n makkelijke opdracht hoor!

Door Sophie en haar mama werden we op een warme dag getrakteerd op een lekker ijsje. Hmm, dat smaakte! Bedankt!


Dankzij de centjes van onze lieve oma's en opa's op het grootouderfeest , hebben wij o.a. een vaste (platen zijn aan de tafel bevestigd) legotafel en...


een leuke krijttafel in onze klas. Bedankt hiervoor! 

Natuurlijk was er ook nog tijd om te spelen met elkaar en het speelgoed in de klas.

Het waren al 3 toffe weken in onze klas. De volgende twee weken gaan we leren over "groenten en fruit". Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten